Üzleti élet felsőfokon
2024. Április 23. Kedd, Béla

Milliárdos tőkeemelést zárt Balogh Petya befektetési cége

A befektetők jelentős része a hazai startup ökoszisztéma szereplője.

1,15 milliárd forint forrást vont be a Balogh Petya-féle STRT Holding több mint 70 magánbefektetőtől. Novemberben tőzsdére lépnének.

A Balogh Petya vezetésével indított STRT Holding Zrt. a tőzsdére lépést megelőzően, zártkörű tőkeemelés során 1,15 milliárd forint forrást vont be magánbefektetőktől, közölte a cég a Forbes.hu-val.

A közlemény szerint ez Magyarországon egyedülálló példa, az Xtend piac történetében a legnagyobb összegű, bevezetést megelőző, intézmények részvétele nélküli tőkebevonás. A befektetők jelentős része a hazai startup ökoszisztéma szereplője.

Balogh Petya és társbefektetői 2023 tavaszán indították el a STRT Holdingot, mellyel korai fázisban lévő, nemzetközi ambícióval rendelkező startupoknak szeretnének forrást és tudást biztosítani Magyarországon és a közép-európai régióban. Másik céljuk megjelenni a BÉT Xtend piacán, ezzel intézményi- és magánbefektetőket bevonni a startup befektetésekbe.

Több mint 70 magánbefektető szállt be

Ennek első lépéseként év elején csaknem 30 angyalbefektető csatlakozott a társasághoz, nyár végére pedig lezárták az 1,15 milliárd forintos forrásbevonást tisztán magánbefektetőktől.

Több mint 70 magánbefektető szállt be, akiknek jelentős része a hazai startup ökoszisztéma kulcsfigurája, köztük

  • Csillag Péter (Starschema),
  • a Banzai Cloud alapítói (Sereg Márton, Mátyás János, Csendes Miklós),
  • Gerő Viktor (Vatera),
  • Egerszegi Krisztián (MiniCRM)
  • és Jared Schrieber (Infoscout).

Balogh Petya a terveikről azt mondta, „folytatjuk a korai fázisú startupokba való befektetéseinket, dolgozunk egy nagyobb befektetési portfólió átvételén és bővítjü az oktatási és tartalomgyártási tevékenységünket is. A magánbefektetőktől érkező több mint egymilliárd forint forrás egy erős indulást tesz lehetővé, aminek keretében eljutunk a tőzsdéig. A BÉT Xtend piacra való belépést idén novemberre tervezzük.”

forbes.hu

További híreink