AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. November 26. Péntek, Virág

Most már inkább luxushotelt húznának fel a Dohány utcai zsinagóga mellé

Elvetették a több mint egy évtizede befulladt luxuslakásos terveket, most inkább hotel lesz, 291 szobával és wellness-központtal, már meg is van az építési engedély.

Luxushotel épülhet arra a telekre, ami évek óta parkolóként használnak a Dohány utcai zsinagóga mellett a pesti belvárosban. A Dohány és Síp utca között húzódó íves telken korábban a Mazsihiszt is vezető Tordai Péter akart luxuslakásokat építtetni Herzl Passage néven, ennek érdekében részben lebontatta az ott álló műemléki védettségű épületeket, de a projekt a 2008-as válság idején megbicsaklott.

A 24.hu szerint most egy négy pinceszinttel rendelkező luxusszálloda épülhet fel itt, 291 szobával és wellness-központtal, amely 2021. június 7-én már meg is kapta a jogerős építési engedélyt. Az építtető is maradt a régi, legalábbis a nevében: a kormányhivatal határozata a Tordai és Társai Kft. nevére szól.

Az építés során helyreállítják a Dohány és a Síp utcai homlokzatokat, és jórészt megtartják a régi épületek maradványait, de a telket a szabályok által engedett lehető legteljesebb mértékig beépítik. A környékbeli lakók ugyanakkor attól tartanak, hogy az építkezés – különösen a mélygarázsok kialakítása – miatt kár keletkezhet régi házaikban.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu