Üzleti élet felsőfokon
2023. Május 28. Vasárnap, Csanád, Emil

Nagyon megugrott az elektromos fűtőeszközök iránti kereslet

Sokan ezekkel a berendezésekkel próbálják kiegészíteni, vagy részben kiváltani a gázfűtést.

Jelentősen megugrott a különböző elektromos fűtőberendezések – hősugárzók, radiátorok, konvektorok – eladása szeptemberben és október első három hetében, míg a hagyományos radiátorokat tavaly ilyenkorhoz képest kevesebben keresik – idézi a VG a cég közleményét.

Mindez arra enged következtetni, hogy sokan elektromos működtetésű eszközökkel próbálják kiegészíteni, vagy részben kiváltani a gázfűtésüket, hogy könnyebben maradhassanak a rezsicsökkentett, kedvezőbb fogyasztási határokon belül.

Ezt támasztja alá az is, hogy a dizájnban erős, ám drágább elektromos kandallókat kevesebben keresik, és elsősorban a funkcionalitásban erős modelleket vásárolják – olvasható.

A cég tájékoztatása alapján az elektromos radiátorok már júliusban, augusztusban is több száz százalékos eladásnövekedést generáltak az előző év azonos időszakához képest, de szeptemberben így is több mint a másfélszeresükre emelkedtek az értékesítések.

Az elektromos hősugárzókat tavaly és az idén is szeptemberben kezdték el keresni a vevők, ám míg 2021-ben az előző hónaphoz képest mintegy háromszorosára emelkedtek az eladásaik, addig

az idén az első őszi hónapban csaknem tízszer annyi fogyott belőlük, mint a nyár utolsó hónapjában.

(Különösen népszerűek a fali hősugárzók.)

Szeptemberben az elektromos fűtőeszközt vásárlók 52 százaléka a hősugárzót preferálta, körülbelül 36 százalékuk vett elektromos radiátort/konvektort, míg 12 százalék klímaberendezést, mivel több modern típus fűtésre is alkalmas. Október első három hetében viszont az elektromos radiátorok és konvektorok lettek a legnépszerűbbek (több mint 47 százalék), a hősugárzók részaránya kissé csökkent (40 százalék körülire), a klímáké pedig 13 százalék fölé emelkedett.

Nyitókép: Liudmila Chernetska/Getty Images

forrás infostart.hu