Üzleti élet felsőfokon
2024. Március 03. Vasárnap, Kornélia

Nem volt defibrillátor a vb-stadionban, ahol meghalt az amerikai újságíró

Grant Wahl 48 évesen vesztette életét Katarban az argentin-holland meccs ideje alatt.

Josh Glancy, a Sunday Times újságírója visszaemlékezését idézi fel a Huffington Post: az újságíró is ott volt a dohai stadionban, ahol minden szem feszülten a pályára figyelt egészen addig, amíg kétségbeesett kiáltásokat nem hallottak.

„Az ember időnként meghallja a valódi pánikot valaki hangjában és tudja, hogy a halál a közelben jár” – fogalmazott Glancy.

A World Soccer Magazine újságírója, Keir Radnedge szerint újságírók kezdtek el segítségért kiabálni, miután Wahl összeesett. Székeket húztak félre, hogy legyen hely az újságírón segíteni próbálóknak, majd hamar megérkezett a profi segítség is.

Glancy emlékei szerint ekkor rövid időre megnyugodott: azt gondolta, innentől rendben lesz minden.

Amikor azonban azt látta, hogy újraélesztést kezdenek meg, minden újságíró megrémült.

Egy elsősegélynyújtásban jártas újságíró és két orvos végezte a szívmasszázst Wahlon legalább húsz percen át, ezt követően szállították el Wahlt a Lusail stadionból. Glancy szerint nem volt defibrillátor a stadionban, ezt nem tudták használni.

„Miért nincsen defibrillátor? Ezt kérdezgettük egymástól, miközben láthatóan eredmény nélkül élesztették újra Grantet” – mondta el Glancy. Az újságíró barátai köré gyűltek, miközben szívmasszázst kapott, nem akarták elhinni, ami történt. Végül a letakart arcú újságírót hordágyon vitték ki. A halál oka egyelőre ismeretlen, Wahl már jó pár napja panaszkodott arra halálát megelőzően, hogy nem érzi jól magát.

Grant Wahl a CBS sportújságírója volt, egyben a Sports Illustrated riportere.Katar nagy kritikusa volt, az LMBTQ-jogokért pedig a vb-n is kiállt.

Az USA-Wales meccsre szivárványos pólóban készült bemenni: egy biztonsági őr elvette telefonját és arra kényszerítette, hogy vegye le a pólót.

Nyitókép: FIFA

forrás infostart.hu

További híreink