Üzleti élet felsőfokon
2023. Március 22. Szerda, Benedek

Nincsenek csodák: nem bírt a Fradi a Bayer Leverkusennel

Ötvenezer néző előtt játszotta hazai Európa-liga-nyolcaddöntőjét a Ferencváros a Puskás Arénában. A zöld-fehérek ezúttal sem bírtak a Bayer Leverkusennel, másodszor is 2-0-ra kaptak ki, s 0-4-es összesítéssel búcsúztak.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt alább visszaolvashatják.

A párharc jószerivel a harmadik percben eldőlt, amikor a francia Moussa Diaby gólra váltotta a ziccerét. A hátralévő időben mindkét félnek voltak lehetőségei, de a kapusok remekül védtek, illetve egy-egy alkalommal a kapufa segítette ki őket. A hajrában a szintén francia Amine Adli állította be a végeredményt.

A második számú európai kupasorozat negyed- és elődöntőinek sorsolását pénteken 13 órától tartják, míg a finálét május 31-én éppen a Puskás Arénában rendezik. Ferencváros-Bayer Leverkusen (német) 0-2 (0-1) Puskás Aréna, 50 675 néző, v.: Artur Dias (portugál)

gólszerzők: Diaby (3.), Adli (81.)

továbbjutott: a Bayer Leverkusen kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel. Az élő tudósítás

Sztanyiszlav Csercseszov két helyen változtatta meg az egy hete, a BayArenában kezdő tizenegyet, az eltiltott Botka Endre helyére Henry Wingo került, míg Marquinhost Gojak váltja. A névsor: Dibusz – Wingo, Abena, Knoester, Civic – Vécsei, Esiti – Zachariassen, Gojak, Adama Traoré – Ryan Mmaee.

A német csapatban több a változás, Palacios, Andrich és Bakker is játszik, mégpedig Kossounou, a kinti mérkőzésen az első gólt lövő Demirbay és Amiri helyén. A névsor: Hrádecky – Tapsoba, Tah, Hincapié – J. Frimpong, Palacios, Andrich, Bakker – Diaby, Azmun, Wirtz.

A harmadik percben elfogyott szinte az összes maradék esély, Moussa Diaby a saját térfeléről indult, lefutotta a nyomába eredő Knoestert, s megszerezte a vezetést a német csapatnak. Összesítésben már 3-0-ra vezet a Bayer Leverkusen.

A Ferencváros Civic bombájával próbált válaszolni, ám a lövés elkerülte a kapu bal oldalát.

Wingo meghúzódott, Bakker egyedül mehetett a bal oldalon, szerencsére nem lett ebből nagyobb baj. Ám a Fradi védőjét le kellett cserélni, Marquinhos állt be.

A 22. percben óriási helyzetet hagyott ki Amer Gojak. Egy védőről lecsurgó labda tiszta helyzetben találta, hét méterről lőhetett, Hradecky körülbelül úgy és akkorát védett, mint Emiliano Martínez a vb-döntő 120. percében, Kolo Muani helyzeténél.

Öt perccel később Ryan Mmaee próbálkozott, nem találta el a kaput. Utáűna helyzetbe kerülte a Leverkusen is, előbb Azmun cslezgetése után Frimpong lövését védte Dibusz, majd Bakker elől Knoester mentett szögletre.

Marquinhos megindulása után Traoré került a labda, a tizenhatoson kívülről küldött lövése megpattant két védőn, Andrichon, majd Tapsobán is, majd a lécről jött vissza.

Az első félidő utolsó percében Wirtz kapura emelte a labdát, Dibusz ki tudta paskolni.

Letelt az első félidő.

A fordulás után mintha lemásolták volna a németek az első félidő 3. percét, megint Diaby indult a védők vonalából, ezúttal passzolt, Bakker ziccerbe került, de Zachariassen parádés bevetődéssel szögletre tudott szerezni. Egy perccel később Frimpong közelről a kapuba lőtt, de az akció egy korábbi szakaszában Bakker lesen volt.

A játék ezen szakasza vitathatalanul a Leverkusené volt, jött egy Dibusz-bravúr, aztán egy Diaby-kapufa, a vendégek tíz perc alatt öt gólt szerezhettek volna a második játékrész első negyedében.

Hosszú, mezőnyjátékkal eltelt percek és sok német csere után Bakker lövését Dibusz vetődve kiütötte.

Amer Gojak helyére a 17 éves Manner Balázs állt be.

A 80. percben Adli tiszta helyzetbe került, majd kapufás gólt lőtt, 2-0, összesítésben 4-0.

Véget ért a mérkőzés, a Bayer Leverkusen – a párharc nyilvánvalóan jobb csapata – kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel került a legjobb nyolc közé.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
forrás infostart.hu