Üzleti élet felsőfokon
2024. Április 23. Kedd, Béla

Örökre kitiltotta járatairól balhés utasát a Wizz Air

A agresszív utas nem állt semmilyen bódító szer hatása alatt, ám sok milliós kárt okozott.

Sokmilliós kárt okozott, végleg kitiltotta járatairól a szombati, Dzsiddából Budapestre tartó járatán őrjöngő utast a Wizz Air – közölte a Telex kérdésére a cég. A járat egyik magyar utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet több tagjával szemben is agresszív viselkedést tanúsított, egyiküket meg is ütötte. A Wizz Air információi szerint az utas nem állt semmilyen bódító szer hatása alatt.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a kapitány megszakította útját, és leszállt Kairóban, az útvonalon megadott kitérő repülőterek egyikén. A kairói reptéren az időközben értesített hatóság a veszélyesnek ítélt utast eltávolította a repülőgépről, és elindították ellene az ilyenkor szokásos eljárást.

A szabályszegő utas jelentős, több tízezer eurós kárt okozott a légitársaságnak:

  • a kényszerleszállás miatt módosult a menetrend,
  • megnövekedett az üzemanyag-használat,
  • az utasok számára szállást kellett biztosítani és
  • a mentesítő járatnak is magas költségei voltak.

A pontos összeget azonban a légitársaságnak üzleti okokból nem áll módjában megosztani, behajtásának módjáról pedig a hatósági eljárás lezárulásáig nem tud nyilatkozni – írja a hírportál. A Wizz Air megteszi a szükséges jogi lépéseket a szabályszegő utassal szemben, akit

a légitársaság járatairól végleg eltiltottak, hogy ilyen eset a jövőben ne ismétlődhessen meg.

A járaton utazók hiába fordulnak esetleg kártérítésért a légitársasághoz, az eset ugyanis vis maiornak számít, ilyenkor a cég a szállást, transzfert és a többi olyan dolgot biztosítja, amit például késés, járatkimaradás esetén is kell.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

forrás infostart.hu

További híreink