AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. November 26. Péntek, Virág

Ötmillió forintos négyzetméterár, milliárdos ügyletek – felpörgött a luxuslakások piaca

A felső kategóriás ingatlanok vidéken is egyre népszerűbbek, a Tisza-tó környéke lehet az új sláger.

Sokmilliós négyzetméterár és fokozódó kereslet jellemzi a luxuslakások piacát, ahol már milliárdos ügyletek születésére is van példa – írta a Világgazdaság. A lap hétfői számában a Duna House ingatlanszakértője elmondta, hogy a luxuslakáspiac régen túllépett az egymillió forintos négyzetméterár-küszöbön, a két-hárommilliós mellett újabban négy-ötmillió forintra árazzák az építők a felső kategóriás lakóingatlanok négyzetméterenkénti árát.

Piaci szakértők szerint nehéz pontos, illetve jellemző négyzetméterárakat meghatározni, mert az egyedi árképzés terjedt el, a hívószó pedig leginkább a különleges adottság és a csúcsminőség.

A szakértő tapasztalatai szerint már szinte nélkülözhetetlen az okosotthon-technológia, amellyel akár távolról is teljesen vezérelhető és felügyelhető a hőszabályozás, a kamera- és riasztórendszer, és kiemelkedően fontos a hőtechnika is. Az örök panoráma és a tágas belső terek, a saját fürdőszobás hálószobák iránti igény mellett a járvány nyomán egyre többen keresik a tágas külső terekkel, nagyobb kertekkel rendelkező ingatlanokat.

A lokációt viszont a korábbinál rugalmasabban értelmezik a vevők, akik megfelelő ingatlant keresnek, bárhol legyen is. Mindennapos lakhatásra akár a Balatonnál is vásárolnak, a Fertő tó is egyre népszerűbb, és új sláger lehet a Tisza-tó, de ott még szűkös a megfelelő kínálat.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu