Üzleti élet felsőfokon
2024. Május 29. Szerda, Magdolna

Pár gombnyomással ingyen kipróbálhatja, milyen zenét hoz össze a mesterséges intelligenciával

Elsődlegesen reklámokhoz aláfestőzenék készítésére tervezték a programot.

Stable Audio néven zenegeneráló szolgáltatást indított az egyik legnevesebb mesterségesintelligencia-alapú képgenerátort, a Stable Diffusiont is fejlesztő Stability AI.

Bármilyen szöveget megadhatunk a mesterséges intelligenciának, előadók nevét, hangszereket, stílusokat, de akár egy ebédmenüt is. Igen, még mindig a Stable Audio zenegenerátorról van szó, amely ennyire sokféle utasítás/inspiráció alapján képes hanganyagot generálni.

A fejlesztők elsődlegesen reklámokhoz aláfestőzenék készítésére tervezték a programot, a generált hanganyagok kizárólag instrumentálisak.

A minap elérhetővé tett szolgáltatás használatához egy ingyenes regisztráció szükséges, melyért cserébe havonta 20 tokent kap ingyenesen a felhasználó, azokat pedig egyenként 45 másodperces zenék létrehozására használhatja el. Havi 12 dolláros díjért cserébe már 500 token jár, egy-egy zene pedig akár 90 másodperces is lehet.

A kész dalok letölthetők, felhasználhatók, ez utóbbihoz csupán meg kell jelölni a Stable Audiót forrásként.

Mi is kipróbáltuk, hogy milyen zenész is valójában a Stability AI új programja.

Az első teszt kulcsszavai a következők voltak: basszus orientált, Jamiroquai, globális változás, pozitív hangulat, groovy, fülbemászó. A lüktetést valóban sikeresen lemásolta Jamiroquai-ról, de zeneileg teljes a hang kavalkád, a szám élvezhetetlen.

A további tesztek is hasonló eredményeket hoztak, mindenki csak saját felelősségére hallgassa meg a Stable Audio szerzeményeit.

hvg.hu

További híreink