Üzleti élet felsőfokon
2024. Május 29. Szerda, Magdolna

DR. SZOKOL MIKLÓS

DEOEC - Kardiológiai Intézet
RÖVID BEMUTATKOZÁS:
Kardiológus - aneszteziológus. Az invazív kardiológia doktora. Feladatai közé tartozik a szívkatéteres vizsgálatok elvégzése és az akut infarktusos betegek ellátása.
ÖNÉLETRAJZ:
1971-ben született Debrecenben. 1990-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. A végzést követően a Debreceni Egyetem Szívsebészeti Klinikájára kerül, ahol kilenc évig dolgozott. Ez idő alatt közel ezer nyitott szívműtétben vett részt.

2000-bensikeres szakvizsgát tett aneszteziológiából és intenzív terápiából, majd rá három évre megszerezte a kardiológiai szakvizsgát. 2000 óta a Debreceni Egyetem Kardiológiai Klinikáján tevékenykedik, ahol 2004-től ügyeletvezetői és osztályvezetői feladatokat is ellát.

Fő érdeklődési területe az invazív kardiológia. Ügyeletvezetőként folyamatosan részt vesz az akut infarktus ellátásában. Több mint 7 ezer coronarographiát (a szív koszorúereinek katéteres kontrasztanyagos röntgen vizsgálatát) és több mint 3 ezer koszorúér tágítást végzett. Mind a mai napig ezen területen dolgozik. A Magyar Kardiológusok Társaságának és a Magyar Szívsebész Társaságnak a tagja. Aktívan részt vesz a magyar és a külföldi hallgatók oktatásában.

Szabadidejében szívesen olvas. Szeret buvárkodni, sielni és teniszezni.