Üzleti élet felsőfokon
2023. Szeptember 23. Szombat, Tekla

PROF. DR. BERECZKI DÁNIEL

neurológus és strokeológus — a Magyar Stroke Társaság elnöke — Neurológiai Klinika vezetője SOTE .
RÖVID BEMUTATKOZÁS:
Fő érdeklődési köre az agyi vérkeringés és anyagcsere normális és kóros körülmények között. Valamint a cerebrovaskularis betegségek felismerése, vizsgálata, kezelése és megelőzése is munkájának része.
ÖNÉLETRAJZ:
1960-ban született Egerben. A Debreceni Orvostudományi Egyetemenen végzett 1984-ben. 1988-ban neurológiából tett szakvizsgát, majd 1994-ben PhD tudományos fokozatot szerzett. Ugyanebben az évben psychiátriából is szakvizsgát tett.

Az egyetem elvégzését követően a Debreceni Orvostudományi Egyetem Ideg- és Elmegyógyászati Klinikáján dolgozott. Jelenleg a budapesti Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikáját vezeti.

Számos külföldi szakmai tapasztalattal rendelkezik, ugyanis vendégkutatóként és vendégprofesszorként a világ több országában is megfordult már. Járt többek között az USA-ban, Japánban és Hollandiában, ahol elsősorban klinikai kutatásokkal foglalkozott. Elnöke a Magyar Stroke Társaságnak, vezetőségi tagja a Magyar Ideg- és Elmeorvosok Társaságának. Emellet tagja még számos más egyesületnek, illetve szakmai kiadványok szerkesztőségi bizottságának. A Szentágothai János Idegtudományi Doktori Iskola vezetőjeként fontosnak tartja kollégái képzését, illetve továbbképzését. A magyar és külföldi hallgatók oktatásából is kiveszi a részét.

Főbb foglalkozási területei:

•az agyi vérkeringés és anyagcsere vizsgálata normális és kóros körülmények között

•a kísérletes agyi vérkeringési zavarok

•ultrahang vizsgálatok alkalmazása az agyi vérkeringési zavarokban

•a cerebrovascularis betegségek felismerése, vizsgálata, kezelése és megelőzése