Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

Provokáció az orosz rakétákról szóló lengyel bejelentés Oroszország szerint

Provokációnak minősülnek azok a lengyel médiajelentések, valamint a lengyel hivatalos nyilatkozatok, amelyek szerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen, ezek célja eszkalálni a konfliktust – közölte kedd este az orosz védelmi minisztérium.

„A lengyel média és tisztviselők nyilatkozatai a Przewodów község közelében állítólagosan becsapódott +orosz+ rakétákról szándékos provokáció a helyzet eszkalálása érdekében. Az ukrán-lengyel államhatár közelében egyetlen célpontra sem mértek csapást orosz fegyverek” – hangzott a tárca közleménye

A védelmi minisztérium szerint a roncsoknak, amelyeket a helyi médiában bemutattak, semmi közük az orosz fegyverekhez.

A Pentagon egyelőre nem tudja megerősíteni azokat az értesüléseket, miszerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen az ukrán határ közelében.

„Ismertek előttünk azok a sajtóértesülések, amelyek szerint két orosz rakéta talált el egy térséget Lengyelországban, az ukrán határ közelében. Elmondhatom, hogy egyelőre nincsenek olyan információink, amelyek alátámasztanák ezeket az értesüléseket, így tovább figyeljük a fejleményeket” – jelentette ki kedden Patrick Ryder dandártábornok, a Pentagon szóvivője sajtótájékoztatóján.

A Radio Zet lengyel rádió honlapján közölte, hogy két ember meghalt Lengyelországban, miután az ukrán határhoz közeli Przewodów városban két rakéta egy gabonaszárítóba csapódott be tévedésből.

Nyitókép: Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter (b) érkezik a Nemzetbiztonsági Iroda (BBN) varsói épületébe 2022. november 15-én. MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

forrás infostart.hu

További híreink