Üzleti élet felsőfokon
2023. Szeptember 25. Hétfő, Eufrozina, Kende

Rekordmennyiségű, 700 millió forint értékű Elf Bart foglaltak le

A szállítmány repülőn érkezett Németországból hazánkba.

Feketepiaci értéke szerint több mint hétszázmillió forint összegben foglaltak le négy raklapnyi illegális Elf Bart egy záhonyi parkolóban – közölte a NAV.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozói negyvenezer darab Elf Bar elektronikus cigarettát számoltak össze, a szállítmány repülőn érkezett Németországból hazánkba.

A leginkább a fiatalok körében népszerű, különféle aromákkal ízesített, nikotint tartalmazó dohánygyártmányok csomagküldő szolgálaton keresztül érkeztek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A légikikötőből közúton utaztatta egy futár közvetlenül a záhonyi címre a méretes kartondobozokba csomagolt, kirívóan magas hatóanyag-tartalmú (kiszerelésenként: 50 mg/ml nikotin) folyadékkal töltött skatulyákat.

Mint írják, a küldemény kézbesítésekor a NAV különleges egysége, a Merkur ütött rajta a szállítmányon. A telephelyen dolgozó munkások épp négy raklapnyi árut pakoltak le, amikor a nyomozók az előző szállítmánnyal érkezett további 64 csomagot is megtalálták a helyszínen. A gyanú szerint, a feltételezett elkövető – az áru megrendelője – jelenleg külföldön tartózkodik, kézre kerítése érdekében a nyomozóhatóság elfogatóparancsot adott ki ellene. A telephelyen dolgozó munkásokat igazoltatták, őket tanúként hallgatták ki az ügyben.

A lefoglalt Elf Bar-szállítmány egyetlen adagjának nikotintartalma 10-20 doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, éppen ezért használata különösen veszélyes lehet az egészségre.

hvg.hu

További híreink