AZ OLDAL TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT.
Üzleti élet felsőfokon
2021. Június 21. Hétfő, Alajos, Leila

Rekordot döntött a Playstation-eladás a járvány alatt

A Sony 7,8 millió PS5-öt adott el viágszerte a járvány alatt, a japán cég bevételei 2020-ban ennek is köszönhetően 101 százalékkal nőttek az előző évhez képest. 

Az elektronikai és szórakoztatóipari óriás Sony a 2020-as pénzügyi évben 10,7 milliárd dollár bevételt termelt, ami 101 százalékos növekedés. A teljes, eladásokból származó bevétele kilenc százalékkal, 82,5 milliárd dollárra nőtt – írja a Hollywood Reporter.

A 2020-as pénzügyi év negyedik negyedéve idén márciusban ért véget, ekkor 3,3 millió Playstation5-konzolt adott el a cég, amivel összességében 7,8 millióra kerekítette az eladási számokat – ezzel pedig a szállítási problémák és alkatrészhiány ellenére gyorsabban fogyott az újabb modell, mint a PS4.

A Sony videójáték- és konzolfejlesztői összességében 24,4 milliárd dollár bevételt termeltek a cégnek – 103 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.Csak az utolsó negyedévben 34 százalékot ugrott a játékszegmens forgalma, amit elsősorban a PS5 piacra dobása fűtött.

A filmpiac zuhanórepülésben
Szüksége is volt a máshonnan érkező bevételekre a cégnek, ugyanis a hagyományosan erős filmes részlege nem teljesített jól a pandémia alatt.A 2020-as pénzügyi évben összesen 253 százalékos visszaesést könyvelhettek el 2019-hez képest, kevesebb mint hétmilliárd dollár bevétellel.

A negyedik negyedévet leginkább a máskor megszokott ünnepi színház- és mozidömping miatt sínylette meg a cég. Biztató lehet ugyanakkor a Sonynak, hogy az éppcsak elkezdődött új pénzügyi év sokkal ígéretesebb számokat hoz. A filmrészlegük már most ötven százalékkal nagyobb bevételt termelt a mozik és színházak fokozatos újranyitása miatt, mint tavaly ilyenkor.

Forrás:forbes.hu