Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

Sok napsütés és erős UV-sugárzás mellett délen zivatarok hoznak felfrissülést

A keddi napon általában sok napsütésre van kilátás. Fronthatás nem terheli szervezetünket.

Jelenleg magasnyomás a meghatározó, de a hét további részében egy tőlünk délnyugatra lévő hidegörvény veszi át az irányítást – írja a HungaroMet.

Sok napsütésre van kilátás, a felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, a csapadékgócok száma átmenetileg csökken. Főleg késő délutántól törhetnek egyre magasabbra a képződő gomolyfelhők, és a déli országrészben valószínű zápor, zivatar.

Néhol felhőszakadás is előfordulhat.

(Fotó: met.hu)

Az északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet 27 és 33, a késő esti hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

(Fotó: met.hu)

Estére erőteljes lesz a felhőképződés, és dél felől egyre többfelé, legkésőbb és legkisebb eséllyel északkeleten, várható zápor, zivatar, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet.

(Fotó: met.hu)

Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.


Kedd délelőtt a déli, délnyugati országrészben már kialakulhatnak néhány zivatar, melyeket intenzív csapadék, esetleg szélerősödés kísérhet. Ezt követően délután, este dél felől tovább labilizálódik a légkör és újabb hullámban várható zivatarok kialakulása, melyeket kiemelten délen, délkeleten lokálisan felhőszakadás, viharos széllökések és esetleg kisebb méretű jég kísérhet.

(Fotó: met.hu)

Szerdára virradó éjszaka várhatóan nem cseng le a zivatartevékenység, egyre északabbra lehet számítani előfordulásukra (legkevésbé északkeleten).

forrás- hungaroMet

További híreink