Üzleti élet felsőfokon
2024. Április 23. Kedd, Béla

Sportradar: jelentősen megnőtt a bundagyanús meccsek száma tavaly

A svájci székhelyű elemző cég szerint a múlt esztendőben 1212 gyanús mérkőzés volt világszerte 12 sportágban.

Egy évvel korábban viszont csak 437-re rúgott a nem tiszta, alapvetően bundázást sejtető meccsek száma. Tavaly a leggyanúsabb mérkőzéseket labdarúgásban (775), kosárlabdában (220) és teniszben (75) játszották, de az „élvonalban” ott van az asztalitenisz, a kézilabda, a jégkorong és az eSport is.

A Sportradar szerint futballban a legtöbb gyanús találkozót – szám szerint 152-t – Brazíliában rendezték. Ebben a mutatóban a második helyen Oroszország áll (92), és Csehország a harmadik (56). A jelentés kiemeli még Kazahsztánt (43), Kínát (41), Görögországot (40), Argentínát (39), a Fülöp-szigeteket (37), Thaiföldet (37) és Lengyelországot (36).

Az elemző cég, amelynek központja St. Gallenben található, hivatalos információs szolgáltatója mások mellett a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA),

a Nemzetközi Teniszszövetségnek (ITF), az észak-amerikai profi hoki- (NHL) és a kosárlabdaligának (NBA). Tevékenységét a bukmékerektől, nemzeti és nemzetközi sportszövetségektől, valamint médiacégektől származó információk gyűjtésére és elemzésére alapozza.

Nyitókép: Rost-9D/Getty Images
forrás infostart.hu

További híreink