Üzleti élet felsőfokon
2024. Június 23. Vasárnap, Zoltán

Szélsőséges időjárásra számíts pünkösdkor

Heves zivatarokra és jégesőre adtak ki riasztást pünkösdi hétvégére

zombatra és vasárnapra az ország keleti felére, hétfőre az egész országra érvényes riasztást adtak ki zivatarok és jégeső veszélye miatt, derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Zivatart, jégesőt hoz a pünkösdi időjárás

A mai napon is aktív csapadékrendszer szombaton és vasárnap folyamatosan halad az ország keleti, északkeleti része felé. Szombaton a déli és délutáni órákban a keleti országrészben várható elszórtan zivatar, és szélerősödés, figyelmeztetést továbbá villámlásra és jégesőre adták ki.

Az időjárási előrejelzés alapján pünkösdkor jégeső is várhatóFrank Günther / Getty Images Hungary

Pünkösd hétfőn aztán az ország egész területén elsőfokú, citromsárga riasztás lesz érvényben, aznap szintén zivatarokra, villámlásra, jégesőre figyelmeztetnek a meteorológusok.

Ennek köszönhető

Az országban tapasztalható időjárásért egy, az éppen Nyugat- és Közép-Európa fölött található, több középpontú ciklonrendszer Kárpát-medencén átvonuló hidegfrontját okolhatjuk. Ráadásul az időjárás mögötte sem nyugszik majd meg, áramlási rendszerében a hétvégén és a jövő hét első napjaiban továbbra is elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok Magyarországon.

Hiába lesz csapadékos a hétvégénk, a hőmérséklet legalább nem kúszik 20 fok alá. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 22-28, vasárnap és hétfőn pedig 21-29 fok között várható. Az éjszakai órákban szombaton 7-14, vasárnap 8-15, hétfőn pedig 10-16 fok körül fog állni a hőmérő higanyszála, így ha zivatar és jégeső még előfordulhat, faggyal talán már nem kell számolnunk.

forrás- divany.hu

fottó-istock

További híreink