Üzleti élet felsőfokon
2022. December 05. Hétfő, Vilma

Szűrszabó Levente irányítja a Continental makói üzemét

Húsz évet meghaladó autóipari és több mint tízéves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. Szűrszabó Levente irányítja május 1-jétől a Continental makói, autóipari tömlővezetékeket gyártó üzemét – tájékoztatta a cég kedden az MTI-t. A közlemény szerint a mérnök és közgazdász végzettségű Szűrszabó Levente húsz évet meghaladó autóipari és több mint tízéves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. Az új gyárigazgató közvetlenül […]

Húsz évet meghaladó autóipari és több mint tízéves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik.

Szűrszabó Levente irányítja május 1-jétől a Continental makói, autóipari tömlővezetékeket gyártó üzemét – tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a mérnök és közgazdász végzettségű Szűrszabó Levente húsz évet meghaladó autóipari és több mint tízéves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. Az új gyárigazgató közvetlenül Jürgen Ruhnaunak, a hűtő-fűtő csövek üzleti egység európai régiójának operációs vezetője felé tartozik beszámolási kötelezettséggel.

A Continental erős vállalati kultúráját, a makói munkatársak összetartását és a fejlődési lehetőségek kiaknázását egyaránt fontosnak tartó új gyárigazgató úgy fogalmazott, a technológiai átállás és a fenntartható működési modell sikeres megteremtésének eredményeként meghatározó szereplőként vezethetik át az új autóipari korszakba a Continental makói gyárát.

A Magyarországon nyolcezer munkavállalót foglalkoztató Continental honlapja szerint a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói telephelye a csoport egyik legnagyobb és legmeghatározóbb tagja.

A makói telephely a Continental hűtő-fűtő csövek szegmensének legnagyobb gyártója, egyben globális szegmensközpontként támogatja a vállalat világszerte működő hűtő-fűtő csövek gyártására specializálódott gyárakat. A makói gyár az elmúlt hónapokban megkezdte a váltást az új műanyag technológiákra.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. – a megelőző évhez képest csaknem 10 százalékkal alacsonyabb – nettó árbevétele 2019-ben meghaladta a 73 milliárd forintot, ennek több mint 95 százaléka exportból származott. A cég adózott eredménye 2018-ban 2,644 milliárd forint volt, a 2019-es évet pedig 3,294 milliárd forint veszteséggel zárta a vállalkozás.

Forrás: MTI

Kép: www.continental.com/hu-hu