Üzleti élet felsőfokon
2024. Június 23. Vasárnap, Zoltán

Tizenhat településen nem sikerült polgármestert választani

A településeken feltehetően időközi választást kell tartani.

Tizenhat településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

Baranya megyében Tarróson, Bács-Kiskun megyében Újsolton, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Sajóivánkán és Vattán alakult ki szavazategyenlőség az első két helyen végzett jelöltek között. Ugyanez a helyzet a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentmihályon, a Somogy megyei Büssün, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisszekeresen és a Tolna megyei Koppányszántón. Vas megyében Bajánsenyén, Kissomlyón, Mesterházán és Rátóton, Zala megyében pedig Belsősárdon, Szijártóházán, Zalaboldogfán és Zalakomárban alakult ki az első helyen végzett polgármesterjelöltek között szavazategyenlőség.

Ezeken a településeken még elképzelhető, hogy a jogorvoslatok miatt mégis eldől, melyik jelölt kapott több voksot, de ha a jogorvoslatok lezárulta után is egyenlő lesz az állás, időközi választást kell tartani.

Szavazategyenlőség miatt nem volt eredményes a választás a Baranya megyei Pécs 15. számú egyéni választókerületében, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr 4. számú egyéni választókerületében, továbbá a Pest megyei Kerepes 5. számú egyéni választókerületében. sem Amennyiben a jogorvoslatok lezárulta után is marad a jelöltek közötti szavazategyenlőség, ezeken a helyeken is időközi választást kell majd tartani 120 napon belül.

hvg.hu

Nyitókép: hvg.hu/illusztráció

További híreink