Üzleti élet felsőfokon
2023. Március 22. Szerda, Benedek

Tovább alakul a Városliget – íme, a rövid és a hosszú távú tervek

Rendbe hozzák a KRESZ-parkot, a Dvořák sétány Néprajzi Múzeum és Magyar Zene Háza közötti szakaszát, valamint a léghajó környékét. Egy-két éven belül az új Nemzeti Galéria is megépül – ismertette érdeklődésünkre Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Az egyik nagy Városligeti felújítás idén a 25 ezer négyzetméteres KRESZ-park rendbetétele lesz – mondta a vezérigazgató, aki megfogalmazása szerint az elmúlt évtizedek nem múltak el nyomtalanul ennek területén. Nemcsak egy szolgai felújításról van szó, hanem a Liget-projekttől már megszokott minőségi váltásról – tette hozzá.

Az új KRESZ-park lehetőséget kínál majd a kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt arra, hogy a közlekedési helyzeteket, szituációkat – legyen az gyalogos, autós, kerékpáros vagy bármilyen más – játékos formában elsajátíthassák.

Megújul a központi Dvořák sétány a Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza között, valamint a Szinyei Merse Pál ikonikus festményét megidéző gázballon kilátó (BallonFlyt) környezete is, több ezer növény elültetésével, valamint az egész környezet rehabilitációjával – tette hozzá a Gyorgyevics Benedek.

A vezérigazgató arra is kitér, hogy a Városliget 99 hektáros közparkjának megújítása a felénél tart, egy-két éven belül pedig az Új Nemzeti Galéria is megépülhet. A Nagyjátszótér 2 millió, a Szépművészeti Múzeum 1,5 millió, a kutyás élménypark 1 millió, a Magyar Zene Háza kilencszázezer, a Millennium Háza háromszázezer, Néprajzi Múzeum pedig kétszázezer látogatót fogadott a felújítás, illetve megnyitása óta.

Nyitókép: Mónus Márton
forrás infostart.hu