Üzleti élet felsőfokon
2024. Április 23. Kedd, Béla

Tovább gyengül a forint, már 390 felett az euró

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Egyelőre hétfő reggel is további gyengüléssel kezd a forint azt követően, hogy a múlt hét második felében megbotlott. Így máris 390 felett jár az euró jegyzése, a jelek szerint folytatódik a magyar deviza vesszőfutása.

Hétfő reggel 390,3-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,2 százalékos forintgyengülést jelentett péntek estéhez képest. A múlt hét második felében már érezhetően megbillent a magyar deviza árfolyama, amikor a magyar gazdaságpolitika irányítói sorra szólaltak meg a közgazdász vándorgyűlésen. A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok egyértelműen negatívan érintették a forintot. Ma várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök beszél majd a parlament ülésén napirend előtt, az ő szavait is talán a szokásosnál is nagyobb figyelem övezheti. A dollárral szemben 367 felett járunk, míg az angol font 449,2 forintba kerül.

A régióban a forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdte a hetet. A feltörekvő piacon a török líra 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az orosz rubel egyelőre stagnál.

Egyelőre az euró sem mozdult érdemben a dollárral szemben, 1,0644 körül jár a jegyzés. A japán jen és az angol font sem mozdult érdemben hétfő reggel.

portfolio.hu

További híreink