Üzleti élet felsőfokon
2023. December 05. Kedd, Vilma

Új elnököt választott a Magyar Lízingszövetség

Zs. Nagy Istvánt, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatóját választották. Zs. Nagy Istvánt, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatóját, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagját választotta meg elnöknek a Magyar Lízingszövetség döntéshozó testülete; a posztot mostanáig betöltő Nyikos Katalin mandátuma lejárt, viszont elnökségi tagként továbbra is részt vesz a testület munkájában – közölte a szervezet kedden az MTI-vel. Alelnöknek Thomka […]

Zs. Nagy Istvánt, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatóját választották.

Zs. Nagy Istvánt, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatóját, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagját választotta meg elnöknek a Magyar Lízingszövetség döntéshozó testülete; a posztot mostanáig betöltő Nyikos Katalin mandátuma lejárt, viszont elnökségi tagként továbbra is részt vesz a testület munkájában – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Alelnöknek Thomka Ferencet, az RCI vezérigazgatóját választotta a közgyűlés. A tájékoztatás szerint az új elnök célja, hogy a magyar lízingpiacra visszatérjen a koronavírus-járvány miatti megtorpanás előtti tartós, lendületes bővülés és a magyar vállalkozások – különösen a mikro-, kis- és középvállalkozások körében elsődleges finanszírozási formaként tekintsenek a lízingre, bármilyen eszközberuházásról van szó.

Zs. Nagy István szerint a Magyar Lízingszövetségnek és a lízingpiacnak lépést kell tartania a fenntarthatósági és digitálizációs trendekkel. Emellett szorosabb kapcsolatot kell kialakítania más szövetségekkel, miközben a lízingről szóló kommunikációban a szövetségnek szakértőként kell szerepelnie és oktatási programokban kell részt vennie, ezzel is segítve azt, hogy a magyar gazdaság szereplői közül még többen ismerhessék meg ezt a költséghatékony eszközfinanszírozási formát.

A Magyar Lízingszövetséget 1991-ben alapították, a hazai eszközfinanszírozó cégek (lízingcégek, bankok, pénzügyi vállalkozások) szakmai érdekképviseleti szervezete, 36 tagvállalata mintegy 500 ezer magánszemély és 200 ezer vállalkozás autóit, ingatlanjait, eszközeit finanszírozza több, mint 1300 milliárd forint értékben.

Forrás: MTI

További híreink