Üzleti élet felsőfokon
2022. Augusztus 18. Csütörtök, Ilona

Új, szájon át szedhető koronavírus-gyógyszert vizsgál a Semmelweis Egyetem

Az újfajta készítményt az Egyesült Államokban kezdték el tesztelni, márciusban. Most nagyobb számú beteg bevonásával is vizsgálják, többek közt a Semmelweis Egyetemen. „A Semmelweis Egyetem mint az ország vezető Covid-ellátója kiemelten fontosnak tartja, hogy aktívan részt vegyen az új koronavírussal kapcsolatos ismeretek bővítésében, így az új terápiás eljárások, lehetőségek fejlesztésében is” – nyilatkozta Merkely Béla. […]

Az újfajta készítményt az Egyesült Államokban kezdték el tesztelni, márciusban. Most nagyobb számú beteg bevonásával is vizsgálják, többek közt a Semmelweis Egyetemen.

„A Semmelweis Egyetem mint az ország vezető Covid-ellátója kiemelten fontosnak tartja, hogy aktívan részt vegyen az új koronavírussal kapcsolatos ismeretek bővítésében, így az új terápiás eljárások, lehetőségek fejlesztésében is” – nyilatkozta Merkely Béla.

A Semmelweis Egyetem rektora annak apropóján beszélt minderről, hogy augusztus 23-án ők is csatlakoztak ahhoz a nemzetközi szintű klinikai vizsgálathoz, amelynek célja egy új, koronavírusos betegeknek adható, szájon át szedhető, vizsgálati fázisban lévő készítmény hatékonyságának igazolása.

Az intézmény honlapján olvashatók szerint „a most Magyarországra is érkező, szájon át szedhető, antivirális koronavírus elleni vizsgálati készítmény klinikai tesztelésének első fázisa márciusban kezdődött meg az Egyesült Államokban. Ennek lezárását követően elindultak a már nagyobb számú beteg bevonásával megvalósuló második és harmadik fázisú vizsgálatok is, amelyek világszerte 400 vizsgálóközpontban, ezen belül Magyarországon hat helyszínen zajlanak.”

forrás: hvg.hu