Üzleti élet felsőfokon
2024. Április 23. Kedd, Béla

Újból életet mentett az Apple Watch, az érintettek Tim Cooknak is köszönetet mondtak

Ezúttal egy indiai fogorvos került volna nagyobb bajba, ha az óra nem jelzi, hogy menjen orvoshoz. Nitesh Chopra, az indiai Haryanában élő fogorvos egy Apple Watchnak köszönheti, hogy időben sikerült felismerni egy egészségügyi problémát – számolt be róla az Apple Insider. A fogorvos egy nap mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért egy EKG-mérést végzett a Series 6 […]

Ezúttal egy indiai fogorvos került volna nagyobb bajba, ha az óra nem jelzi, hogy menjen orvoshoz.

Nitesh Chopra, az indiai Haryanában élő fogorvos egy Apple Watchnak köszönheti, hogy időben sikerült felismerni egy egészségügyi problémát – számolt be róla az Apple Insider.

A fogorvos egy nap mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért egy EKG-mérést végzett a Series 6 típusú órájával. A készülék azt jelezte, hogy a férfinak érdemes orvoshoz fordulnia, és így is tett. Elmondása szerint a kórházban azt látták, hogy elzáródott egy artériája, ami amiatt egy kisebb beavatkozásra is szükség volt.

A bajba került fogorvos kezdetben divatos kiegészítőként tekintett az órára, mert csak az időt, és a lépésszámokat ellenőrizte vele. „El sem tudtam képzelni, hogy egy nap az életemet is megmenti” – fogalmazott.

Amíg a férfi a kórházban volt, egy normál EKG-vizsgálatot is elvégeztek rajta. Ő eközben az órájával is ellenőrizte állapotát, hogy a kapott eredményeket összehasonlítsa. Mint mondta, nagyon meglepődött rajta, hogy a kis kiegészítő milyen pontosan működött, holott nem is orvosi eszköz.

A férfi felesége a történtek után levélben köszönte meg Tim Cook Apple-vezérigazgatónak, hogy milyen nagyszerű terméket alkottak. Az almás cég vezetője egy rövid válaszban reagált, és örült, hogy vele is megosztották ezt a nem mindennapi esetet.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu

További híreink