Üzleti élet felsőfokon
2023. Szeptember 25. Hétfő, Eufrozina, Kende

Újdonsággal rukkolt ki a NAV

Már online is bejelenthető az egyszerűsített foglalkoztatás. Új szolgáltatással bővült az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ONYA), mostantól az egyszerűsített foglalkoztatás (EFO bejelentés) is rögzíthető az oldalon. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint saját fejlesztésű webes alkalmazásuk használatához nincs szükség semmilyen külső program telepítésére: egyszerűen, internetes eléréssel, akár okoseszközről is, gyorsan elintézhető számos ügy, ha […]

Már online is bejelenthető az egyszerűsített foglalkoztatás.

Új szolgáltatással bővült az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás (ONYA), mostantól az egyszerűsített foglalkoztatás (EFO bejelentés) is rögzíthető az oldalon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint saját fejlesztésű webes alkalmazásuk használatához nincs szükség semmilyen külső program telepítésére: egyszerűen, internetes eléréssel, akár okoseszközről is, gyorsan elintézhető számos ügy, ha valakinek van ügyfélkapuja.

Az egyszerűsített foglalkoztatásról (EFO) szóló bejelentés – KAÜ-azonosítás után – akár közvetlenül a munkakezdés előtt is beadható. A küldés előtt a felhasználó az „érvényes” bejelentéseket lekérdezheti és az új adatokat visszavonhatja és törölheti is.

A dokumentumok garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz, ugyanis a fals adatokat blokkolja a rendszer, a feldolgozhatatlan bejelentés nem küldhető be. Így azt is ellenőrzi az ONYA, hogy a foglalkoztatott neve és az adóazonosító jel összetartozik-e és erről azonnal – legkésőbb az „Ellenőrzés” / „Véglegesítés” gomb megnyomása után – visszajelez az adózónak.

Továbbra is elérhető az Általános Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ÁNYK) a ’T1042E’ jelű űrlap, amelyen bejelenthető az egyszerűsített foglalkoztatás, azonban az ONYA könnyebb megoldást jelent. Az ONYA a NAV honlapján az „Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás” menüpontból érhető el.

A NAV hangsúlyozta, az online intézhető ügyek köre folyamatosan bővül náluk.

Forrás: 24.hu

Kép: Varga Jennifer/24.hu

További híreink