Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

Újraszámlálás Budapesten: megvan, mikor lesz meg a végleges eredmény

Jelenleg van félúton a szavazatszámlálás

Folyik az érvénytelen főpolgármesteri szavazatok újraszámlálása, nagyjából a felénél tartanak, eredményt csak a délutáni bizottsági ülésen fog közölni a Nemzeti Választási Bizottság.

Mint arról beszámoltunk, a Nemzeti Választási Bizottság június 12-én elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A vasárnapi választáson Vitézy Dávid 324 szavazattal kapott kevesebbet és maradt alul Karácsony Gergellyel szemben, felebezett az eredmény ellen újraszámlálást kérve a több mint 24 500 érvénytelen szavazat miatt. Az NVB szerint a választás eredményének megnyugtató megállapítása érdekében indokolt volt elfogadni Vitézy beadványát.

Az I. kerületben nem találtak olyan eredetileg érvénytelen szavazatot, ami végül érvényes lett. Ezzel nagyjából 20-30 perc alatt meg is lettek az első kerülettel a 23-ból.

A Telex tudósítója szerint kerületeket tekintve jelenleg van félúton a szavazatszámlálás. Az NVB egyik tagja azt mondta a lapnak, hogy eredményt csak a délutáni bizottsági ülésen fognak közölni.

penzcentrum.hu

fotó: mti.hu

További híreink