Üzleti élet felsőfokon
2022. Július 03. Vasárnap, Kornél, Soma

Változás a magyarországi Bosch csoport vezetőségében

A vezetői tisztséget Szászi István veszi át augusztus 1-től.

A magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői tisztségét Szászi István veszi át augusztus 1-től – közölte a vállalat az MTI-vel csütörtökön.

Szászi István 17 éve dolgozik a Bosch csoportnál, 2019-ben nevezték ki a Robert Bosch Kft.-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjének. A tájékoztatás szerint Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója a jövőben a Bosch csoport Törökország és a Közel-Kelet régiójának elnökeként folytatja munkáját.

A közlemény szerint a magyarországi Bosch csoport folyamatosan bővült Daniel Korioth vezetése alatt. A vállalatcsoport meghatározó szerepet tölt be a régióban, a Bosch kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadójává vált.

Mint írják, a vállalatcsoport Daniel Korioth vezetésével folyamatosan kiemelkedő pénzügyi eredményeket ért el Magyarországon. A legutóbbi adatok szerint a Bosch 2019-ben teljes magyarországi árbevételét – beleszámítva a nem konszolidált vállalatok árbevételét és a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységeket is – 1465 milliárd forintra (4503 millió euró) növelte, ami 11 százalékos emelkedés az előző évhez képest.

Ugyanebben az időszakban a magyar piacon elért konszolidált forgalma 259 milliárd forintra (796 millió euró) nőtt, ami 3 százalékos emelkedés. A magyarországi Bosch csoport több mint 15 000 munkatársat foglalkoztat.
Daniel Korioth jelentős stratégiai beruházásokat indított el a magyarországi Bosch minden telephelyén. A legfontosabb beruházási projekt, a Campus 2 építése is az ő Magyarországon töltött ideje alatt kezdődött. A Budapesti Fejlesztési Központ egyre meghatározóbb helyszíne a Bosch világméretű fejlesztéseinek, legyen szó önvezető autózásról vagy elektromobilitásról.

Daniel Korioth 2018-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést. Az elismerést a magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésében és a hazai befektetések ösztönzésében betöltött jelentős szerepe, valamint példamutató vállalatvezetői tevékenysége elismeréseként kapta.

Forrás: MTI, Bosch