Üzleti élet felsőfokon
2024. Március 03. Vasárnap, Kornélia

Van egy megoldás, ami a kórházban a betegekről és az ápolókról is leveszi a terhet

Az egészségügyben és az idősgondozásban dolgozó ápolók biztosan örülni fognak.

Kimondottan az egészségügyi dolgozók fizikai terhein kíván enyhíteni a German Bionic új eszköze, mely nem más, mint egy motoros váz: megkönnyíti a betegek emelését, mozgatását.

Az egészségügyben és az idősgondozásban dolgozó ápolók biztosan örülni fognak a German Bionic nevű startup újdonságának, ami egyfajta külső, motoros váz, amely megkönnyíti a páciensek emelését.

Az Apogee+ számos területen hasznosítható, voltaképpen egy „személyes emelőasszisztens”, mely egyaránt bevethető a páciensek felemelése mellett kezelés és mondjuk a zuhanyzás során is, így megkönnyítve az ápolók számára ezeket a feladatokat – írja az Engadget.

Az eszköz használatával nagyjából 31 kg teher vehető le az ápolók hátáról, és fogantyúk is találhatók rajta, amelyek segíthetik a páciensek mozgatását – ebbe kapaszkodhatnak emeléskor.

Az Apogee+ több hasznos tulajdonsággal is rendelkezik, például könnyű és kicsi, valamint víz- és porálló is. Emellett könnyen fertőtleníthető, mely elengedhetetlen az egészségügyben a kórokozók terjedésének megakadályozásához.

Az eszköz vásárlóközönsége bizonyára az egészségügy, így nem sokan fognak ilyet venni maguknak, de az ára ismert: 9900 dollár, azaz körülbelül 3 millió 500 ezer forint belőle egy, de ha egy szervezet tömeges tételben kívánja beszerezni, egy havidíj ellenében is hozzáférhető.

hvg.hu

További híreink