Üzleti élet felsőfokon
2024. Július 20. Szombat, Illés

Várkonyi Andrea váltotta Mészáros Lőrinc lányait

A Pro Filii mellett a Mészáros Alapítvány kuratóriumát is Várkonyi Andrea vezeti a jövőben

Mészáros Lőrinc felesége szerint „minél inkább tisztában vagyunk a valósággal, annál jobban tudunk segíteni”.

Várkonyi Andrea lett a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló alapítvány, a Pro Filii Alapítvány kuratóriumának elnöke. Mészáros Lőrinc felesége a milliárdos lányát, Mészáros Beatrixot váltotta a grémium élén – közölte a Mészáros Csoport. 

A Mészáros Alapítványnál a kuratórium elnöki posztját a jövőben szintén Várkonyi Andrea tölti be, aki Mészáros Lőrinc másik lányának, Mészáros Ágnesnek a helyét vette át.

„Orvosként, ügyvezetőként is arra törekszem, hogy minél többet felfedezzek azoknak az embereknek a személyiségéből, akikkel a munkám során kapcsolatba kerülök, hiszen minél inkább tisztában vagyunk a valósággal, annál jobban tudunk segíteni. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy ismét olyan alapítványok munkáját vezethetem, ahol kamatoztathatom az ezen a területen megszerzett tapasztalataimat, tudásomat” – mondta kinevezése kapcsán Várkonyi. 

Hozzátették: május végén távozott a Mészáros Csoporttól a társadalmi felelősségvállalás igazgatója és a Pro Filii Alapítvány kurátora, Tóth Krisztina, az alapítvány főtitkári pozícióját Kelemen Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója veszi át.

forrás-hvg.hu

Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

További híreink