Üzleti élet felsőfokon
2024. Június 23. Vasárnap, Zoltán

Végre újít a Microsoft, internet nélkül is működni fog a OneDrive

Hamarosan már akkor is módosíthatunk fájlokat a OneDrive-ban, ha éppen nem kapcsolódunk az internethez.

Első hallásra szokatlan új funkción dolgozik a Microsoft a OneDrive felhős szolgáltatásában – egyfajta offline módon, de böngészőben.

Az internetalapú felhőtárhelynek már van offline módja, hiszen a számítógépes kliensekben le lehet tölteni az egyes fájlokat a gépekre, így aktív internetkapcsolat nélkül is meg lehet nyitni azokat.

A Microsoft azonban továbbgondolja a dolgokat, és számos OneDrive-funkciót böngészőben is elérhetővé tesz, úgy, hogy ehhez nincs is szükség azonnal internetkapcsolatra – persze, idővel a módosítások feldolgozásához ebben az esetben sem lehet elkerülni a kapcsolódást.

Az új funkciót idén novemberben kezdi el élesíteni a Microsoft, és egy hónappal később már mindenkinél elérhető lesz.

Az új funkció kizárólag böngészőben lesz elérhető, az offline is elvégezhető funkciók pedig a fájlok megtekintéséből, átnevezéséből, áthelyezéséből másolásából és törléséből állnak.

Ha az adott fájl elérhető az eszközön offline, azt a böngészőben is meg lehet nyitni, az esetlegesen elvégzett módosítások pedig a már említett módon azonnal szinkronizálódnak, amint újból kapcsolódtunk az internethez.

Az új funkció hasznos lesz azok számára, akik gyakran módosítanak fájlokat (például Word-dokumentumokat) rossz, instabil internetkapcsolat mellett, vagy gyakran vannak olyan területeken, ahol egyáltalán nem áll rendelkezésre internet.

hvg.hu

fotó:unsplash.com

További híreink