Üzleti élet felsőfokon
2022. Július 03. Vasárnap, Kornél, Soma

Vidus Gabriella és Vaszily Miklós lettek a legbefolyásosabb médiások

Az RTL vezérigazgatója és a TV2 elnöke holtversenyben végeztek az első helyen.

Tizenötödik alkalommal állította össze  a Marketing&Média a „Top 50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban” listát, aminek élén először alakult ki holtverseny, Vidus Gabriella és Vaszily Miklós között. Vidus az RTL Magyarország vezérigazgatója, Vaszily Miklós a TV2 Média Csoport Zrt. elnöke, emellet az Index-tulajdonos Indamedia társtulajdonosa és a most megszűnő Pesti TV-t birtokló Progress Media Hungary Kft. egyik tulaja is. Őket atmédiás Guttengéber Csaba követi, majd jön Gulyás János a Wavemaker Hungary ügyvezetője. Negyedik helyen Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója áll, ötödik pedig Balásy Gyula, a Lounge Group tulajdonos-ügyvezetője.

Őket Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója, Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezetője, Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője és Dudás Gergely, az RTL Magyarország kereskedelmi igazgatója és az R-Time ügyvezetője követi.

A lista érdekessége még, hogy az RTL Magyarországtól jutottak be a legtöbben, öten szerepelnek az ötvenes összeállításban. Emellett pedig említést érdemel, hogy egyre több nő kerül be a rangsorba. Az idei listában 17 nő kapott helyet, ami kettővel több a tavalyinál, közülük négy újonc: Kálmán Erika, a Mediaworks elnök-vezérigazgatója, Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary ügyvezető igazgatója, Pácsonyi Daniella, a Central Médiacsoport digitális női portfólióigazgatója, az nlc főszerkesztője, valamint Jákó Eszter, az MVM kommunikációs igazgatója.

A listához közös fotó is készült a holtversenyes elsőkkel. Simon Krisztián, a lap főszerkesztője a Kreatívnak elmondta, az eredmény ismeretében megkereste a két főszereplőt, hogy mit szólnának egy közös képhez, ők pedig kis gondolkodás után mindketten igent mondtak. Ez azért is érdekes, mert a két konkurens kereskedelmi csatorna általában kerüli a közös szerepléseket.

Forrás: https://kreativ.hu/cikk/vidus-gabriella-es-vaszily-miklos-lettek-a-legbefolyasosabb-mediasok

Fotó: Köő Adrien