Üzleti élet felsőfokon
2022. Augusztus 18. Csütörtök, Ilona

Világhírű építésziroda tervezi a Bosnyák tér új központját

A fejlesztő egyfajta „város a városban” koncepciót álmodott meg, kereskedelmi és közösségi központ jönne létre Zuglóban. Látványtervek jelentek meg a megújuló Bosnyák térről a Bayer Property honlapján, amelyeket a világhírű építésziroda, a Zaha Hadid Architects jegyez – vette észre az Építészfórum. Azt írják, hogy a komplexum hat ütemben valósulhat meg a Bosnyák tér mögötti, mintegy […]

A fejlesztő egyfajta „város a városban” koncepciót álmodott meg, kereskedelmi és közösségi központ jönne létre Zuglóban.

Látványtervek jelentek meg a megújuló Bosnyák térről a Bayer Property honlapján, amelyeket a világhírű építésziroda, a Zaha Hadid Architects jegyez – vette észre az Építészfórum.

Azt írják, hogy a komplexum hat ütemben valósulhat meg a Bosnyák tér mögötti, mintegy 67 ezer négyzetméteres területen.

A fejlesztő célkitűzése, hogy hosszú távon határozzák meg a környék arculatát, élhetőségét úgy, hogy egy új, hiánypótló városközpont jöjjön létre.

„Várost a városban tervezünk, egy találkozóhely identitással, diverzitással, a város zajától védett belső sétánnyal. A szolgáltatások, kereskedelmi funkciók a forgalmas Csömöri út mentén, a lakónegyed pedig a nyugodtabb Bosnyák utca környezetében helyezkedik el” – volt olvasható korábban a Bayer Property honlapján.

A jelenlegi, Bosnyák téri épületről a sajtóban mindeddig nem lehetett hallani, az iroda honlapján sem érhető el. A projekt státusza a honlap szerint még „tervezés alatt” áll, így minden bizonnyal a jelenlegi látványtervek még változni fognak.

A Zaha Hadid Architects nevéhez egyébként olyan épületek kötődnek, mint a lipcsei BMW központ vagy a pekingi Galaxy Soho.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu