Üzleti élet felsőfokon
2024. Március 03. Vasárnap, Kornélia

Visszatér az oroszok brazil védője

A korábbi orosz válogatott labdarúgó, Mário Fernandes Brazíliában folytatja pályafutását – jelentette be a védő eddigi klubja, a CSZKA Moszkva.

A 32 éves játékos májusban úgy határozott, felfüggeszti futballkarrierjét, mostani döntésében pedig segített neki a fővárosi klub, ahová 2012-ben egyszeres brazil válogatottként szerződött a brazíliai születésű labdarúgó.

„Mario folytatja játékoskarrierjét. Klubunk nem kifogásolta, hogy még egy évet Brazíliában futballozhasson, ahol közel lehet a feleségéhez és nemrég született fiához” – írta vasárnapi közleményében a hadsereg klubjának számító CSZKA, amelyhez szerződése szerint a 2023/24-es szezon végéig kötelezte el magát.

Az együttesben az elmúlt évtizedben a hátvéd összes hivatalos meccsét tekintve 329 mérkőzésen szerepelt, 11 gólt szerzett és 47 gólpasszt adott. A moszkvai csapattal háromszor nyert orosz bajnokságot, egyszer orosz kupát, kétszer orosz szuperkupát. 2016-ban Fernandes orosz állampolgárságot kapott, egy évvel később pedig debütált a nemzeti válogatottban. Összesen 33 mérkőzést játszott a szbornajában, öt gólt szerzett és három gólpasszt adott. A válogatottságtól 2021 szeptemberében vonult vissza.

Nyitókép: Erwin Spek/Soccrates/Getty Images

forrás infostart.hu

További híreink