Üzleti élet felsőfokon
2024. Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Megszólalt az ember, aki Putyin gigantikus asztalát készítette

Az olasz tervező azt reméli, hogy az asztal szerencsét hoz majd, és nem lesz háború. A Corriere della Sera című olasz lap megtalálta azt az embert, aki Vlagyimir Putyin legutóbbi találkozóinak a főszereplőjét, a hatalmas asztalt alkotta. Renato Pologna azt mondta, nagyon izgatott, amikor valami fontos történés hátterében jelenik meg az asztala – az elmúlt időszakban ennél […]

Az olasz tervező azt reméli, hogy az asztal szerencsét hoz majd, és nem lesz háború.

Corriere della Sera című olasz lap megtalálta azt az embert, aki Vlagyimir Putyin legutóbbi találkozóinak a főszereplőjét, a hatalmas asztalt alkotta. Renato Pologna azt mondta, nagyon izgatott, amikor valami fontos történés hátterében jelenik meg az asztala – az elmúlt időszakban ennél az asztalnál tárgyat az orosz elnök Orbán Viktorral és Emmanuel Macronnal is.

Bár a híres asztal igazi járványterméknek tűnik – tökéletesen alkalmas a távolságtartásra –, Pologna elárulta, hogy valójában 25 évvel ezelőtt készült. Kiderült az is, hogy az asztal 6 méter hosszú és 2,6 méter széles, a fehérre lakozott felszíne pedig nagyon kényes.

em ez az egyetlen bútordarab Moszkvában, amely Pologna keze munkáját dicséri. Mint az interjúban elmondta, a kilencvenes években a Kreml több épületét is ő rendezte be, például a jelenlegi elnöki hivatalt, illetve az elnöki rezidenciát is. Az Oak nevű cége szolgáltatásait még Borisz Jelcin elnöksége alatt vették igénybe, a milánói konzulátuson keresztül kérték fel Moszkvából a bútorok szállítására.

A cég egyébként nemzetközi vevőkörrel rendelkezik, az arab országokban, Malajziában és a volt orosz tagköztársaságokban is vannak megrendelőik: sejkek, szultánok, királyi családok. Kaptak rendelést Moammer Kaddhafi volt líbiai és Szaddám Huszein volt iraki elnök családjától is.

Pologna becslése szerint a hatalmas asztal ma nagyjából 100 ezer euróba kerülne. A szakember különösen nagyra értékelni az asztalnál zajló tárgyalásokról készült mémeket. „Kijelenthetjük, hogy az asztal beindítja a kreativitást” – mondta.

Forrás: hvg.hu
Kép: hvg.hu / AFP

További híreink