Üzleti élet felsőfokon
2024. Június 23. Vasárnap, Zoltán

Ne maradj hoppon: mutatjuk, hol vásárolhatsz május 1-jén

Május elseje munkaszüneti nap a legtöbb áruházlánc bezárja a kapuit vannak azonban kivételek.

Május 1-én az összes Aldi diszkont zárva lesz. Április 30-án, kedden, illetve május 2-án, csütörtökön a szokásos nyitvatartás szerint tartanak nyitva az üzletek.

Május 1-én, szerdán az Auchan hipermarketek is egytől-egyig zárva tartanak.

Május 1-én, szerdán a CBA és Príma boltok is jellemzően zárva tartanak. Mivel azonban a lánc egységei jellemzően franchise rendszerben működnek, így akadhatnak boltok, amelyek kinyitnak, ezekről tájékozódni a CBA weblapján elérhető boltkereső alkalmazásban lehet.

Május 1-én, szerdán a Lidl minden diszkontja zárva lesz.

Május 1-én, szerdán a Metro nagyáruház egységei is zárva tartanak.

Május 1-én, szerdán, az Aldihoz és a Lidl diszkontjaihoz hasonlóan a Penny egységei is zárva lesznek.

Május 1-én, szerdán a Spar szupermarketek és az Interspar áruházak is többnyire zárva tartanak, kivételt jelentenek az OMV töltőállomásain működő Spar express üzletek, melyek természetesen az ünnepnapok alatt is elérhetőek.

Május 1-én, szerdán a Tesco is zárva tartja egységeit.

A gyógyszertárak többsége szintén bezár szerdán, kivételt az ügyeletes patikák jelentenek. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet gyógyszertár-keresőjében lehet megnézni a nyitvatartások rendjét.

A dohányboltok tulajdonosi döntéstől függően maradhatnak nyitva. Jó tudni, hogy május 1-jén, szerdán a patikák többsége is zárva lesz Magyarországon, kivételt jelentenek persze az ügyeletes patikák.

A teljesen magán kézben lévő kisboltok pedig szintén saját hatáskörben döntenek arról, nyitva tartanak-e 2024.05.01-jén vagy sem.

Szerdán nyitva lesznek még a benzinkutakon működő boltok, illetve Budapesten a non-stop üzemelő Roni és Manna üzletek is.

Május másodikán, csütörtökön minden üzlet visszaáll a megszokott rend szerinti nyitvatartásra.

További híreink